7 تفاوت کابل شیلد دار و بدون شیلد

7 تفاوت کابل شیلد دار و بدون شیلد


7 تفاوت کابل شیلد دار و بدون شیلد

در ظاهر، انتخاب کابل برق مناسب کار دشواری نیست، خصوصاً وقتی که بدانید دنبال چه نوع کابلی هستید. عوامل متعددی بر عملکرد و کیفیت سیم برق تأثیر می‌گذارند. هر چند، این سؤال مطرح می‌شود که آیا باید از کابل برق شیلددار (محافظ‌دار) استفاده کنید یا کابل برق بدون شیلد یا بدون محافظ برایتان مناسب‌تر است؟ آیا تداخل الکترومغناطیسی می‌تواند بر کیفیت و کارایی پروژۀ شما اثر بگذارد؟

در بخش‌های پیشرفتۀ صنعتی و تجاری امروزه، صنعت تولید کابل سفارشی، حوزه‌ای وسیع را در بر می‌گیرد. اما تفاوت بین این دو کابل برق در چیست؟ در ادامۀ این مطلب، به تفصیل درمورد تفاوت‌های کابل شیلد دار و بدون شیلد صحبت می‌شود.

 

1- کاربرد

یکی از تفاوت‌های عمده میان کابل شیلددار و بدون شیلد در کاربرد آن‌ها است. هرکدام از این کابل‌ها برای مقصود خاصی طراحی شده‌اند؛ بنابراین، برای انتخاب درست باید با کاربرد مناسب آن‌ها آشنا شوید. دلیل اصلی استفاده از کابل‌های شیلد دار پیچیده مقابله با تداخل الکترومغناطیسی است. از طرف دیگر، از کابل‌های بدون شیلد در شرایط عادی و بدون وجود تداخل الکترومغناطیسی استفاده می‌شود. در ادامه، به نکات کلیدی درمورد کاربردهای کابل‌های برق شیلددار و بدون شیلد اشاره می‌شود:

چه زمانی از سیم برق شیلد دار استفاده کنیم؟

در کابل‌های برق شیلددار، یک لایه از انواع مواد مختلف به کار رفته‌اند که نقش محافطت از سیم‌های داخلی هادی را دارند. این لایۀ رسانا از انتقال جریان داخلی در برابر هرگونه تداخل و اختلال سیگنال محافظت می‌کند. اضافه شدن این لایۀ محافظ باعث کاهش اتلاف انرژی در سیم‌های طولانی می‌شود، زیرا لایه‌های اضافی تداخل را کاهش می‌دهند.

چه زمانی از سیم برق شیلد دار استفاده کنیم؟

چه زمانی از کابل‌های برق بدون شیلد استفاده کنیم؟

کابل‌های برق بدون شیلد هیچ لایۀ اضافی از ورق آلومینیوم یا هر مادۀ رسانای دیگری ندارند. در نتیجه، می‌توان کابل‌های برق بدون شیلد را کابل های زوج تابیدۀ بدون شیلد نیز نامید. کابل‌های برق بدون شیلد به طور کلی سبک‌تر و ارزان‌تر از کابل‌های برق شیلددار هستند. در زمان وجود تداخل الکترومغناطیسی، کابل‌های برق بدون شیلد ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشند. اگر کابل طویل با یک منبع تغذیۀ بدون وقفه نیاز دارید، توصیه می‌شود از کابل‌های برق شیلد دار استفاده کنید.

 

بیشتر بخوانید: 6 ویژگی سیم و کابل آلومینیومی

 

2- مزایا و معایب کابل شیلد دار

هر دو نوع کابل شیلد دار و بدون شیلد کاربردهای مختلفی در صنعت و تجارت دارند. هر چند، برای استفاده از هر دو نوع سیم، محدودیت‌هایی وجود دارد. قبل از تصمیم‌گیری نهایی برای خرید، مطمئن شوید که از مزایا و معایب هر دو کابل به خوبی آگاه هستید. در ادامه، به برخی معایب و مزایای کابل‌های برق شیلد دار اشاره می‌شود.

مزایای کابل برق شیلد دار

  • کابل‌های دارای روکش به دلیل داشتن لایۀ محافظ اضافی، افت توان و دادۀ کمتری دارند.
  • هر چه هم طول کابل زیاد باشد، استحکام سیگنال یکسان باقی می‌ماند، چون هیچ‌گونه تداخل خارجی وجود ندارد.
  • تشعشعات الکترومغناطیسی باعث آسیب به دستگاه‌ها می‌شوند؛ کابل‌های برق شیلد دار انتشار تشعشعات الکترومغناطیسی را کاهش می‌دهند
  • نویز خازنی می‌تواند عملکرد سایر دستگاه‌ها را مختل کند. در سیم‌های با روکش، این نویز به حداقل می‌رسد.
  • کابل‌های شیلد دار برای انتقال جریان با ولتاژ بالا مفید هستند.
  • عمر مفید کابل‌های شیلد دار بسیار بیشتر از کابل‌های استاندارد است.

معایب کابل‌های شیلددار

  • کابل‌های برق با روکش سنگین‌تر هستند و فضای زیادی را در دستگاه یا محل کار اشغال می‌کنند.
  • هزینۀ کابل‌های برق با روکش نسبتا بیشتر است.
  • تنها افراد و گروه‌های آموزش‌دیده و حرفه‌ای می‌توانند نصب سیم‌های با روکش را انجام دهند.

 

3- مزایا و معایب کابل‌های برق بدون شیلد

اینکه سیم‌های برق بدون شیلد ارزان‌تر هستند، به این معنی نیست که می‌توانید برای هر پروژه‌ای از آن‌ها استفاده کنید. کاربرد سیم‌های برق بدون شیلد نیز محدود است. در اینجا برخی از مزایا و معایب استفاده از سیم برق بدون محافظ آورده شده است:

مزایا و معایب کابل‌های برق بدون شیلد

مزایای کابل بدون شیلد

  • کابل‌های برق بدون شیلد، انعطاف‌پذیرتر، نازک‌تر و سبک‌تر هستند.
  • در کابل‌های بدون شیلد از لایه‌های اضافی استفاده نمی‌شود. به همین خاطر، این سیم‌ها به‌صرفه‌تر هستند.
  • نصب و نگهداری کابل‌های برق بدون شیلد نسبت به کابل‌های برق شیلددار آسان‌تر است.
  • یک سیم برق بدون شیلد با کیفیت بالا می‌تواند سال‌ها بدون مشکل کار کند.

معایب کابل بدون شیلد

  • کابل برق بدون شیلد در برابر تداخل الکترومغناطیسی نمی‌تواند نفش محافظتی ایفا کند.
  • ممکن است به دلیل جریان برق بالا در سیم‌های برق بدون محافظ، مقداری نویز ایجاد شود.
  • سیم‌های برق بدون شیلد برای وسایل برقی با ولتاژ بالا مناسب نیستند.

 

4- کاربردهای مختلف کابل برق شیلددار و کابل برق بدون شیلد

هر دو نوع سیم برق ذکرشده مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای انتخاب گزینۀ مناسب، باید شرایط و مشخصات پروژه را به دقت بررسی کنید. کاربردهای دیگری نیز برای هر دو نوع سیم در محیط‌های صنعتی و تجاری وجود دارد.

کابل‌های شیلددار

در محیط‌هایی که تداخل الکترومغناطیس می‌تواند بر کیفیت انتقال برق تأثیر بگذارد، کابل‌های برق شیلد دار بهترین گزینه هستند. در فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های رادیویی، که انتقال بدون مشکل سیگنال اهمیت ویژه‌ای دارد، نویز و اختلال ناشی از سیگنال‌های خارجی می‌تواند کیفیت انتقال را تحت تأثیر قرار دهد. کابل‌های برق با روکش برای سیستم‌های امنیتی، که اجزای مختلف در فواصل کوتاه با هم کار می‌کنند، عملکرد بهتری نسبت به کابل‌های بدون شیلد دارند. لایۀ بیرونی کابل‌های برق شیلد دار از مواد رسانایی تشکیل شده است که تداخل سیگنال و انتشار تشعشع را کاهش می‌دهد.

در هر جایی که به انتقال ایمن و مطمئن جریان برق نیاز داشته باشید، می‌توانید از کابل‌های برق شیلد دار استفاده کنید.

کابل برق بدون شیلد

کابل‌های برق بدون شیلد، لایۀ اضافی برای جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی ندارند. این کابل‌ها بیشتر برای مصارف تجاری نسبت به مصارف صنعتی مناسب هستند و به دلیل مزایای زیر، از محبوبیت بیشتری نسبت به کابل‌های با محافظ برخوردارند:

  • مقرون به صرفه
  • سهولت در نصب
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • چند منظوره بودن
  • وزن کم به دلیل عدم وجود لایه اضافی

 

بیشتر بخوانید: کابل شیلد دار چیست و چه کاربردی دارد؟

 

5- روش‌های اتصال به زمین

روش اتصال به زمین یکی دیگر از تفاوت‌های قابل توجه بین کابل‌های برق بدون شیلد و کابل‌های برق شیلددار است. از آنجایی که هر دو کابل با طراحی‌های متفاوتی ساخته شده‌اند، باید از روش‌های متفاوتی برای اتصال آن‌ها به زمین استفاده کرد. روشی که برای کابل‌های شیلد دار مناسب است، ممکن است برای کابل‌های بدون شیلد ایده‌آل نباشد.

 

روش‌های اتصال به زمین

فرآیند زمین کردن برای کابل‌های برق بدون شیلد ضروری نیست، اما این کار برای کابل‌های برق شیلد دار الزامی است. برای انتقال جریان‌های ولتاژ بالا، باید مواد رسانای به‌کاررفته در کابل برق شیلددار را به زمین متصل کنید.

نیازی به نگرانی برای اتصال کابل‌های برق بدون شیلد به زمین نیست. از سوی دیگر، زمان نصب کابل‌های برق بدون شیلد نیز کمتر است. اما اگر کابل‌های برق شیلد دار به درستی زمین نکرده باشید، تداخل الکترومغناطیسی می‌تواند اوضاع را بدتر کند. هنگام تمایز بین کابل‌های برق با شیلد و بدون شیلد، به تفاوت روش‌های اتصال به زمین آن‌ها توجه داشته باشید.

 

6- مقایسه قیمت

بسته به نوع پروژه‌ای که دارید، باید کابل مدنظرتان را انتخاب کنید. یکی دیگر از نکات کلیدی که باید در مقایسۀ این دو گزینه در نظر بگیرید، ارزیابی هزینۀ هر دو کابل است.

کابل‌های برق بدون شیلد به دلیل قطر کمتر و عدم نیاز به لایه‌های محافظ اضافی، ارزان‌تر هستند. این کابل‌ها برای وسایلی مناسب هستند که به انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت خم شدن زیاد نیاز دارند. همچنین، کابل‌های برق بدون شیلد در محیط‌های بدون تداخل الکترومغناطیسی قابل استفاده‌اند.

صرفه اقتصادی و محدودیت‌های بودجه برای هر کسب و کاری مهم است. برای اینکه انتخاب درستی داشته باشید، باید قیمت هر دو گزینه را مد نظر قرار دهید. اگر الزامی برای کاهش تداخل الکترومغناطیسی وجود ندارد و کابل برق بدون شیلد کار شما را راه می‌اندازد، نیازی به خریداری کابل شیلد دار نیست.

مقایسه قیمت

کابل شیلددار برای پروژه‌های امنیتی یا صنعتی و زیرساخت‌های پیچیده مناسب‌تر است. اگرچه کابل‌های برق شیلددار گران‌تر هستند، اما ارزش سرمایه‌گذاری را دارند. این کابل‌ها سنگین‌تر هستند و نصب آن‌ها نیز پیچیده‌تر است، اما در عوض، بابت تداخل خارجی و امنیت انتقال داده نگرانی نخواهید داشت.

 

7- محیط کاربرد

این دو نوع کابل از جنبه‌های مختلفی با هم تفاوت دارند. به همین خاطر، بهتر است برای انتخاب کابل مناسب، نوع محیط را هم مورد ارزیابی دقیق قرار دهید.

کابل شیلددار مناسب چه محیط‌هایی است؟

  • مناسب برای صنایع و محیط‌های بزرگ که در آن‌ها دستگاه‌های مختلفی وجود دارند و ممکن است تداخل ایجاد شود.
  • مواقعی که نیاز مبرم به انتقال ایمن جریان حس می‌شود. در این شرایط، بهترین کار استفاده از لایۀ اضافۀ به‌کاررفته از مواد رسانا در کابل‌های برق شیلد دار است.

کابل برق بدون شیلد مناسب چه محیط‌هایی است؟

  • برای خانه‌ها و دفاتر کوچک ایده‌آل هستند.
  • در هر محیط کاری که انواع مختلفی از دستگاه‌ها به کار نرفته باشند.

 

مجموعه سیم و کابل پرتو الکتریک، نماینده رسمی شرکت پرتو الکتریک است. برای دریافت اطلاعات بیشتر، خرید کابل شیلد یا دریافت قیمت کابل شیلد دار می‌توانید از طریق شماره‌ تلفن‌های درج شده در وبسایت تماس بگیرید یا به صورت حضوری به فروشگاه ما مراجعه کنید.

 

منبع: wiringo

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *