نکات و راهنمای خرید و نحوه انتخاب کابل آلومینیومی مناسب، چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟
آیا به دنبال کابلی محکم و بادوام هستید؟ کابلهای آلومینیومی یکی از بهترین گزینهها هستند. این دسته از کابلها کیفیت بالایی دارند؛ همچنین، مزایایی از جمله استحکام، دوام و مقاومت در برابر خوردگی از کابلهای آلومینیومی یک گزینه مناسب ساختهاند. به علاوه، این کابلها در انواع مختلفی در دسترس هستند؛ به همین خاطر، میتوانید کابل مناسب برای نیازهای خود را پیدا کنید. هنگام نصب کابلهای آلومینیومی، برای اطمینان از نصب ایمن و موفق، مهم است نکات اصولی مرتبط با آن را رعایت کنید.
در ادامۀ این مطلب، به مزایای کابلهای آلومینیومی اشاره میشود.
ویژگیهای کابل آلومینیوم یا کابل آلومینیومی
1. دوام بالا
کابل آلومینیومی به دلیل دوام فوق العاده، انتخابی عالی در زمینههای مختلف است. این نوع کابل در برابر سایش و پارگی، مقاومت زیادی دارد. به همین خاطر، کابلهای آلومینیومی انتخابی مناسب برای استفاده در محیطهای سخت هستند. به علاوه، کابل آلومینیومی در برابر خوردگی مقاوم است؛ یعنی با گذشت زمان زنگ نمیزند و دچار خوردگی نمیشود. این ویژگی باعث میشود کابل آلومینیومی برای استفاده در محیطهای مرطوب ایدهآل باشد.
2. مقاومت بالا در برابر خوردگی
بسیاری از افراد به علت مقاومت بالای کابلهای آلومینیومی در برابر خوردگی ترجیح میدهند آن را انتخاب کنند. دلیلش هم این است که آلومینیوم یک فلز غیرآهنی است. آهن هم به زنگ زدن و خوردگی معروف است که میتواند به کابلها آسیب برساند. بنابراین، آلومینیوم ماده مناسبتری برای کابلهایی است که ممکن است در معرض رطوبت یا سایر مواد خورنده قرار گیرند.
3. وزن پایین
آلومینیوم مادهای سبکتر از مس است، به این معنی که حمل و نقل و نصب آن آسانتر است. در نتیجه، صرفهجویی قابل توجهی در هزینهها به وجود میآید.
بیشتر بخوانید: 7 تفاوت کابل شیلد دار و بدون شیلد
نحوه انتخاب کابل آلومینیومی مناسب
1. انواع کابلهای آلومینیومی
سه نوع اصلی کابل آلومینیومی وجود است: شیلددار، بدون شیلد و روکشدار. بهترین نوع کابل برای نیازهای شما بستگی به دو عامل دارد: محیط کاری شما و میزان محافظتی که باید از کابل به عمل بیاید. کابلهای شیلددار برای استفاده در فضای باز بهترین گزینه هستند، در حالی که کابلهای بدون شیلد برای استفاده در فضای بسته مناسبترند. کابل روکشدار یک گزینۀ چند منظورۀ عالی است که هم در فضای باز و هم در فضای بسته قابل استفاده است.
2. هنگام انتخاب کابل آلومینیومی مناسب چه عواملی را باید در نظر گرفت؟
هنگام خرید کابل آلومینیومی و انتخاب گزینۀ مناسب، باید چندین عامل را در نظر بگیرید. اولین مورد ولتاژ نامی است. مطمئن شوید که کابل میتواند ولتاژ دستگاه مدنظرتان را تحمل کند. دومین مورد به گیج مربوط میشود. گیج کابل به ضخامت سیمها اشاره دارد و باید اطمینان حاصل کنید که گیج برای جریانی که از آن عبور میکند، مناسب است. آخرین عاملی که باید در نظر بگیرید، طول کابل است. مطمئن شوید که کابلی به اندازه کافی بلند برای اتصال دستگاه خود انتخاب کنید.
3. نحوه نصب سیم آلومینیومی
نصب یک کابل آلومینیومی با کیفیت، یک فرآیند نسبتاً ساده است، اما چند نکته را باید به خاطر بسپارید. اول، مطمئن شوید که کابل برای نیازهای شما اندازۀ مناسبی دارد. طبیعتاً، شما نمیخواهید کابلی داشته باشید که خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد. دوم، مطمئن شوید که ابزار مناسب برای کار را دارید. سوم، اطمینان حاصل کنید که ابزار مناسب برای کار را دارید. شما به یک سیمبر، یک سیملختکن و یک دریل نیاز خواهید داشت. در نهایت، باید مراحل نصب کابل آلومینیومی را به شکل صحیحی دنبال کنید.
4. نکاتی در رابطه با نگهداری از کابل
اگر به خوبی از کابلها نگهداری شود، طول عمر آنها زیاد خواهد بود.در ادامه، به چند نکته برای به حداکثر رساندن عمر مفید کابلها آورده شده است:
- از قرار دادن کابل در معرض دماهای شدید خودداری کنید.
- کابل را از مواد خورنده به دور نگه دارید.
- به طور مرتب کابل را از نظر آسیب یا خرابی بررسی کنید.
- در صورت آسیب به کابل، باید فورا تعمیر یا تعویض شود.
انواع مختلف کابل آلومینیومی
1. طبقهبندی کابلهای آلومینیومی بر اساس کاربرد
کابلهای آلومینیومی بسته به کاربردشان انواع مختلفی دارند. به عنوان مثال، کابلهای آلومینیومی انتقال برق، کابلهای آلومینیومی مخابراتی و کابلهای آلومینیومی برای انتقال نیرو و برق رسانی با ولتاژ پایین وجود دارند. هر نوع کابل آلومینیومی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که هر کدامشان کاربرد خاصی دارند.
2. انواع سیم آلومینیومی بر اساس ساختار
کابل آلومینیومی مفتولی: این کابل از یک تکه فلز جامد ساخته شده است. کابل مفتولی برای مصارف با جریان بالا و اتصالات دائمی مناسب است، اما انعطاف پذیری کمتری نسبت به نوع رشتهای دارد.
کابل آلومینیومی رشتهای: این نوع کابل از چندین رشته نازک فلزی به هم تابیده ساخته شده است. کابل آلومینیومی رشتهای نسبت به کابل مفتولی انعطاف پذیرتر است، اما در صورت خم شدن بیش از حد ممکن است رشتهها شکسته شوند. کابلهای رشتهای برای مصارف نیازمند انعطافپذیری بالا مانند سیمکشی داخلی ساختمانها مناسب هستند.
3. انواع کابل آلومینیومی بر اساس لایه محافظ
کابلهای آلومینیومی از نظر داشتن لایه محافظ به دو دسته تقسیم میشوند:
کابلهای آلومینیومی شیلد دار: این نوع کابلها دارای محافظ فلزی در اطراف هادیها هستند که از آنها در برابر تداخل الکترومغناطیسی محافظت میکند. تداخل الکترومغناطیسی میتواند بر سیگنالهای الکتریکی درون کابل تأثیر بگذارد و باعث ایجاد مشکلات عملکردی شود. روکش محافظ معمولاً از فویل آلومینیوم یا بافت فلزی ساخته میشود.
کابلهای آلومینیومی بدون شیلد: این نوع کابلها محافظی در برابر تداخل الکترومغناطیسی ندارند. در نتیجه، آنها در محیطهایی با سطوح بالای تداخل الکترومغناطیسی عمدتاً در معرض خطر هستند. از کابلهای بدون روکش محافظ معمولاً در مکانهایی با تداخل الکترومغناطیسی کم، مانند سیمکشی داخلی ساختمانها استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: 6 ویژگی سیم و کابل آلومینیومی
مهارتهای مرتبط با نصب کابل آلومینیومی
1. اهمیت برنامه ریزی
نصب کابل کار ظریفی است، بنابراین برنامه ریزی از قبل بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که قرار است کابل را کجا ببرید و باید چقدر از آن را همراه خودتان داشته باشید. اگر در مورد نحوۀ انجام این کار مطمئن نیستید، حتماً با یک متخصص مشورت کنید.
2. اندازه و ظرفیت کابل
هنگام نصب کابل آلومینیومی باکیفیت، توجه به اندازه و ظرفیت کابل بسیار مهم است. کابلهای بزرگتر میتوانند جریان بیشتری نسبت به کابلهای کوچکتر حمل کنند؛ بنابراین، انتخاب اندازۀ مناسب برای کاربرد موردنظر بسیار مهم است. موضوع دیگر به ظرفیت کابلها برمیگردد؛ کابلهای آلومینیومی در صورت حمل جریان بیش از حد، ممکن است داغ شوند.
3. مسیر نصب و محافظت از کابل
هنگام مسیریابی و محافظت از کابل های آلومینیومی باید به چند نکته توجه کرد. اول، مطمئن شوید که از یک ابزار مسیریابی کابل برای کمک به نصب صحیح کابلها و جلوگیری از خم شدن شدید آنها استفاده کنید. دوم، از محافظ کابل با کیفیت خوب برای محافظت از کابل در برابر آسیب استفاده کنید. در نهایت، اطمینان حاصل کنید که همه کابلها از قطعات متحرک یا سطوح داغ دور نگه داشته شوند.
4. کابلشوهای آلومینیومی
هنگام سر به سر کردن کابلهای آلومینیومی، استفاده از نوع صحیح کانکتور بسیار مهم است. دو نوع اصلی کانکتور وجود دارد: فشاری و کریمپی. کانکتورهای فشاری به طور معمول برای کابل های آلومینیومی تک رشته (توپر) استفاده میشوند؛ در حالی که کانکتورهای کریمپی برای کابل های آلومینیومی چند رشته به کار میروند.
برای نصب کانکتور فشاری، ابتدا کانکتور را روی سر کابل بلغزانید. سپس از یک انبر برای فشار دادن کانکتور تا زمانی که کاملاً فشرده شود استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که کانکتور کاملاً فشرده شده است، در غیر این صورت اتصال خوبی برقرار نخواهد شد.
برای نصب کانکتور کریمپی، ابتدا کانکتور را روی سر کابل بلغزانید. سپس از یک انبر برای پرس کردن کانکتور تا زمانی که کاملاً فشرده شود، استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که کانکتور کاملاً فشرده شده است، در غیر این صورت، اتصال خوبی برقرار نخواهد شد.
مجموعه سیم و کابل پرتو الکتریک، نماینده رسمی شرکت پرتو الکتریک است. برای دریافت اطلاعات بیشتر، خرید کابل آلومینیومی یا دریافت قیمت کابل آلومینیومی میتوانید از طریق شماره تلفنهای درج شده در وبسایت، با ما تماس بگیرید یا به صورت حضوری به فروشگاه ما مراجعه کنید.
منبع: cndldl
بدون دیدگاه